Mi az a Légy világ világossága?

„Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” – Máté 5:16

...
Egy fiú segít egy másiknak felkelni, miután focizás közben elesett, részlet a Légy a világ világossága című rövidfilmből

Mi az a Légy világ világossága?

A #LégyAVilágVilágossága egy felkérés arra, hogy tegyük a karácsonyt a szolgálat időszakává. Olyan világméretű megmozdulás ez, amely szíveket érint meg és életeket változtat meg olyan dolgok megtétele által, amelyeket Jézus is tett: az éhezők táplálása, a magányosok vigasztalása, a betegek és a sanyargatottak meglátogatása, és kedvesség tanúsítása mindenki iránt. Jézus azt mondta: „Ti vagytok a világ világossága” (Máté 5:14) A #LégyAVilágVilágossága tökéletes módja annak, hogy engedjük fényesen ragyogni a világosságunkat – és az Ő világosságát.

Napi szolgálati javaslatok

A #LégyAVilágVilágossága kezdeményezés azt a kihívást tárja elénk, hogy tanúsítsunk szeretetet mások iránt olyan módokon, ahogyan azt Jézus is tette a halandó szolgálattétele során. December hónapra konkrét szolgálati tippeket kapunk, amelyek segítenek nekünk arra összpontosítani az életünket, hogy a karácsonyi időszakban segítsünk másoknak. Részt vehetsz, ha letöltöd az ötleteket felvázoló naptárt.

Adományautomaták

Általában azért keresünk fel egy ételautomatát, hogy magunknak vegyünk valamit, azonban a #LégyAVilágVilágossága adományautomaták arra kínálnak módot, hogy valaki másnak adjunk. Az adományautomaták megkönnyítik olyan világméretű jótékonysági szervezetek támogatását, amelyek ruhával, szemüveggel, orvossággal, higiéniai felszereléssel, kerekesszékkel, sportfelszereléssel, vagy akár haszonállatokkal látják el a szükséget látókat.

2019-ben az adományautomaták 3,9 millió dollárnál is többet gyűjtöttek össze. A megvásárolt tételek között volt csaknem 63 000 csirke, 1,6 millió adag étel, 955 000 oltás, több mint 3500 pár cipő, és több mint 7200 szemüveg. A hozzájárulások száz százalékát megkapják az adományautomaták által képviselt jótékonysági szervezetek, az esetleges hitelkártya-használati díjakat az egyház állja.

Utolsó információink szerint tíz helyszínen találhatók adományautomaták, nyolc az Amerikai Egyesült Államokban, kettő pedig nemzetközi helyszíneken.

Különleges vasárnapi istentiszteletek

A karácsony előtti vasárnapon tartunk egy különleges istentiszteletet, amely Jézus Krisztus születésére és életére összpontosít. Minden vasárnap szívesen látunk nem a mi hitünkön lévő barátokat és ismerősöket, de ezen a napon kifejezetten hívjuk őket, hogy jöjjenek és hódoljanak velünk.

Mindennap #LégyAVilágVilágossága

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza karácsonykor minden évben hatalmas erőfeszítést tesz a #LégyAVilágVilágossága üzenetének és küldetésének terjesztésére. Te viszont egész évben megteheted ezt azáltal, hogy mindennap belegondolsz, kit szolgálhatnál.

A Légy a világ világossága egyéb lehetőségei