Milyenek az egyházi gyűlések?

Minden vasárnap összegyűlünk, hogy egyházi himnuszokat énekeljünk, beszédeket hallgassunk meg, és a Szabadítóról tanítsuk egymást. Az istentisztelet a lelki feltöltődés ideje, valamint tökéletes mód arra, hogy Jézust az életünk középpontjában tartsuk. Minden látogatót örömmel várunk ezekre a keresztény istentiszteletekre, hogy közösen hódoljunk Istennek.

Az istentiszteletek időpontjai gyülekezetenként eltérőek lehetnek. Amire viszont mindenhol számíthatsz, hogy van egy általános, fő összejövetel, valamint egy korosztályok vagy szervezeti csoportok mentén elkülönülő másik gyűlés.

Elég annyi, ha igyekszel szépen kinézni. Nyugodtan jöhetsz bármilyen ízléses ruhában, ahogy kényelmes. Egyébként a legtöbb férfi öltönyben vagy ingben és nyakkendőben jön, a nők pedig rendszerint egybeszabott ruhát, vagy szoknyát viselnek. Rendszerint a gyermekek is kiöltöznek.

Nagyon reméljük, hogy nem. Az egyháztagjaink közül is sokan jönnek magukban istentiszteletre minden héten. De ha azt szeretnéd, hogy az első alkalommal melletted legyen valaki, akkor nyugodtan kérd meg a helyi misszionáriusokat, és ők keresnek valakit, aki mellé leülhetsz. A részletektől függetlenül mindig nehéz újnak lenni valahol, de hamarosan megismered a gyülekezeted tagjait, és otthon érzed majd magadat.

Nem. A látogatók felé nem elvárás a részvétel. Amikor az úrvacsorai kenyeret és vizet osztják ki az egybegyűlteknek (ez hasonló az áldozáshoz), akkor megteheted, hogy egyszerűen továbbadod a tálcát a következő személynek. Amúgy pedig élvezd csak nyugodtan a gyűlést! A vasárnapi iskolai órán a tanítók gyakran kérnek meg önkénteseket, hogy olvassanak a szentírásokból. Ha inkább nem vennél részt, akkor simán csak ne jelentkezz.

Ez valószínűleg függ a helyi gyülekezet létszámától, amelyet látogatsz. Egyes gyülekezetek olyan nagyok, hogy sok egyháztagnak talán fel sem tűnik majd, hogy te ott látogató vagy. Mások olyan kicsik, hogy a tagok mind jól ismerik egymást, és egészen biztosan felismernek és üdvözölnek egy új arcot. Akárhogy is lesz, ne habozz bemutatkozni vagy kérdezősködni! Mindenki örülni fog, hogy ott vagy.

 

Nem. Nem kérünk adományokat és nem „kalapozunk”.