Találkozz a misszionáriusokkal

Láttad már őket az utcán. Kopogtattak az ajtódon. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tulajdonképpen több mint 65 000 teljes idejű misszionáriusa szolgál bármelyik adott pillanatban világszerte. De kik is ők? És különben is, mi inspirálja őket arra, hogy két évet töltsenek azzal, hogy Jézusról beszéljenek másoknak? Legfőképpen pedig, mit tehetnek érted?

Kérj egy találkozót a misszionáriusokkal
Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megválaszoljuk a lelki jellegű kérdéseidet, és segítsünk neked közelebb kerülni Jézushoz.
Találkozz a misszionáriusokkal

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd.

A misszionáriusok a világ minden tájáról érkeznek. Minden olyan férfi vagy nő, aki megfelel az előírt normáknak, a lakóhelyétől függetlenül teljesidejű missziót szolgálhat.

Nem, a missziós szolgálat senki számára nem kötelező. Hisszük, hogy a misszió lehetőség a tanulásra, a szolgálatra, és a növekedésre, ezért szorgalmazzuk, de soha nem kötelező.

Nem. Sőt, a helyzet az, hogy sok misszionárius maga fedezi a missziója költségeit. A misszionáriusok és a családtagjaik gyakran évekig gyűjtenek a misszióra.

Nem, és tulajdonképpen az „elder” nem is egy név, hanem egy megnevezés. A férfi misszionáriusok megszólítása a családnevük és „elder”, a női misszionáriusok megszólítása a családnevük és „nővér”. Az elder és a nővér tiszteletet és megbecsülést tükröző címek.

Nem. Sugalmazott egyházi vezetők jelölik ki azt a bizonyos területet, ahol az egyes misszionáriusok szolgálni fognak. Néhányan a saját hazájukban maradnak, néhányan pedig külföldre mennek, azonban minden szolgálatban lévő misszionárius tudja, hogy az elhívásuk végeredményben Istentől származik.

A naptól függően a misszionáriusok meglátogatják az embereket, önkénteskednek a közösségben, Istenről tanítanak, és így tovább. Soha nem túl elfoglaltak ahhoz, hogy segítsenek neked.

Azáltal, hogy a misszionáriusok párban dolgoznak, nagyobb biztonságban vannak. Ráadásul azt a mintát követi, amelyet Jézus adott: „Majd magához szólítá a tizenkettőt, és kezdé őket kiküldeni kettőnként” (Márk 6:7).

Több mint 65 000 teljes idejű utolsó napi szent misszionárius szolgál világszerte. Valószínűleg a környékeden is vannak misszionáriusok.