Kik a misszionáriusok?

A misszionáriusok Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai, akik 18 hónapra vagy 2 évre elhagyják az otthonukat, hogy másokat szolgáljanak és megosszák az evangéliumot.

A világ minden tájáról érkeznek. Vagy fiatal felnőttek, vagy nyugdíjas házaspárok. A koruktól függetlenül azonban a céluk őszinte: azért hagyják el az otthonukat és a családjukat két évre, hogy azt tegyék, amit Jézus tanított az Ő apostolainak:

Teljesen átlagos emberek… többnyire

A misszionáriusok hozzánk hasonló átlagos emberek. A missziójuk előtt tanultak, dolgoztak, sportoltak, könyveket bújtak, zenészkedtek, szóval, hát te is érted. A szolgálatuk után majd hazatérnek, befejezik az egyetemet, dolgoznak, családot alapítanak, gyermekeket nevelnek és teljesen átlagos életet élnek.

Párosával

Többnyire párban látod a misszionáriusokat, ami elősegíti a biztonságukat, illetve követi a mintát, melyet Jézus jelölt ki az Ő hírnökei számára:

A misszionáriusok mindenhová a társukkal mennek, ami elősegíti a biztonságukat, valamint segít nekik egy dologra összpontosítani, mégpedig arra, hogy segítsenek másoknak közelebb kerülni Istenhez.

Kérj egy találkozót a misszionáriusokkal
Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megválaszoljuk a lelki jellegű kérdéseidet, és segítsünk neked közelebb kerülni Jézushoz.
Találkozz a misszionáriusokkal
Rendeld házhoz a Mormon könyvét
Kérj egy ingyenes példányt!

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Fedezz fel további témákat

Jézus Krisztust követni

Kicsoda Jézus Krisztus? Jézus a világ Szabadítója. Amikor Őt követjük, nagyobb békességre és boldogságra lelünk az életben.

Hogyan imádkozz

Imádkozni egyszerűbb, mint gondolnád. Isten ott van, meghallgatja és megválaszolja az imáidat.

Evangéliumi tantételek

Az evangélium alapvető tantételei a hit, a bűnbánat, a keresztelkedés és a Szent Lélek ajándékának elnyerése.

Mi a Mormon könyve?

A Mormon könyve egy másik tanúság Jézus Krisztusról.

Vasárnapi istentisztelet

Az egyház menedék a mindennapi élet zűrzavarától. Az istentiszteleten való részvétel alkalmat ad arra, hogy az Isten iránti hódolatra és a felebarátaink iránti szeretetre összpontosítsunk. Ez a lelki feltöltődés ideje, valamint tökéletes mód arra, hogy Jézust az életünk középpontjában tartsuk.

Miként lehetsz egyháztag?

Számos módja van annak, hogy többet tudj meg Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról. Eljöhetsz az egyházi gyűlésekre, megkérdezhet az egyháztag barátaidat, hogy miben hisznek, vagy találkozhatsz a misszionáriusainkkal. Miután ismereteket szereztél Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról, és szeretnél a tagja lenni, választhatod azt, hogy megkeresztelkedsz.

Mit tanít a Szent Biblia?

A Szent Biblia azt tanítja nekünk, hogy a történelem során Isten soha sem szűnt meg szeretni a gyermekeit.

Mi történt Jézus Krisztus eredeti egyházával?

Amikor Jézus a földön élt, megszervezte az egyházát. Ugyanez az egyház ma is fennáll.

Milyen az egyházi közösségünk?

Az egyházban nem csak hódolunk Istennek, hanem szolgáljuk is Őt. Továbbá, az egyik legjobb mód Isten szolgálatára az, hogy gondoskodunk a körülöttünk lévőkről.

Erős családok létrehozása

Egy erős család létrehozása hihetetlenül sokat ad az embernek, ugyanakkor nagy nehézségekkel is járhat, különösen a mai világban. Tudd meg, miként teheted erőssé a saját családodat, és érheted el, hogy Isten maradjon a középpontjában.