Találkozz a misszionáriusokkal online vagy személyesen

Találj megnyugvást azáltal, hogy beszélsz a misszionáriusokkal. Olvashatjuk veled a szentírásokat és segíthetünk neked ima által békességre lelni.

Utónév
Kérjük, adj meg egy értéket!
Családi név
Kérjük, adj meg egy értéket!
Ímélcím
Kérjük, adj meg egy értéket!

Miben tudnak segíteni nekem a misszionáriusok?

Miközben a kapcsolatod Istennel lehet mélyen személyes, időnként mindannyiunknak elkél egy kis segítség annak felismerésében, hogy mit mond nekünk Isten.  Bárhol tarts is éppen a lelki utazásodban, a misszionáriusok olyan evangéliumi tantételeket és meglátásokat taníthatnak, amelyek segíthetnek az utadon. Tekints rájuk úgy, mint lelki trénerekre, akik…

  • …segítenek, hogy közelebb érezd magad Istenhez.
  • …megmutatják, hogyan imádkozz és kapj válaszokat Tőle.
  • …segítenek válaszokat kapni a lelki kérdéseidre.
  • …a Szabadító Jézus Krisztusról és az Ő evangéliumáról tanítanak téged.
  • …segítenek neked megérteni a szentírásokat.
  • …támogatnak téged a személyes próbatételeid során.
  • …bátorítják a haladásodat a bűnbánat, a hit és a keresztelkedés felé.
  • …bevezetnek téged egy hasonló gondolkodású hívekből álló közösségbe, akik később is támogatni tudnak téged a lelki utazásodban.

Mire számíthatsz egy misszionáriusi látogatáskor?

A misszionáriusok javasolni fogják, hogy a találkozó kezdetekor mondjatok egy imát. Ha szeretnéd, akár téged is megkérhetnek, hogy mondj egy imát. Akárhogy is, a cél az, hogy meghívjátok és bevonjátok a beszélgetésbe a Szent Lelket.

Valószínűleg elbeszélgetnek veled pár percig, hogy megismerjenek téged és azt, ami téged érdekel. Bár a misszionáriusoknak teljes kidolgozott tanításuk van, amelyet megoszthatnak veled, azonban mindig azon vannak, hogy az üzenetüket hozzád és a te élethelyzetedhez igazítsák. Olvasni fognak veled a Bibliából és a Mormon könyvéből, utána megkérnek, hogy majd imádkozz, és imában kérdezd meg, hogy igaz-e az, amit tanítanak.

Ha szeretnéd, megállapodhatsz a misszionáriusokkal egy újabb látogatás időpontjában. A következő találkozáskor újabb tanításokat osztanak meg Jézus Krisztusról és az Ő visszaállított egyházáról, valamint megválaszolják az esetleges kérdéseidet. Megoszthatnak továbbá üzeneteket Istennek a boldogságunkra alkotott tervéről, Jézus értünk hozott áldozatáról, a hitről, a bűnbánatról, a keresztelkedésről, a Szent Lélekről, valamint Isten parancsolatainak betartásáról. Továbbra is meg fognak kérni arra, hogy imádkozz, olvasd a Mormon könyvét, járj istentiszteletre, és még arra is, hogy keresztelkedj meg. Ne feledd, hogy a misszionáriusok soha nem fognak siettetni téged! Továbbá tiszteletben fogják tartani az időbeosztásodat és azt, hogy szeretnél-e újból találkozni velük vagy sem.