Kezdeményezz találkozót a misszionáriusokkal!

Fel fogjuk venni veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, mikor lenne alkalmas számodra, hogy beugorjunk, megosszunk egy felemelő üzenetet, és megválaszoljuk a kérdéseidet.

Miben tudnak segíteni nekem a misszionáriusok?

Miközben a kapcsolatod Istennel lehet mélyen személyes, időnként mindannyiunknak elkél egy kis segítség annak felismerésében, hogy mit mond nekünk Isten.  Bárhol tarts is éppen a lelki utazásodban, a misszionáriusok olyan evangéliumi tantételeket és meglátásokat taníthatnak, amelyek segíthetnek az utadon. Tekints rájuk úgy, mint lelki trénerekre, akik…

  • …segítenek, hogy közelebb érezd magad Istenhez.
  • …megmutatják, hogyan imádkozz és kapj válaszokat Tőle.
  • …segítenek válaszokat kapni a lelki kérdéseidre.
  • …a Szabadító Jézus Krisztusról és az Ő evangéliumáról tanítanak téged.
  • …segítenek neked megérteni a szentírásokat.
  • …támogatnak téged a személyes próbatételeid során.
  • …bátorítják a haladásodat a bűnbánat, a hit és a keresztelkedés felé.
  • …bevezetnek téged egy hasonló gondolkodású hívekből álló közösségbe, akik később is támogatni tudnak téged a lelki utazásodban.

Mire számíthatsz egy misszionáriusi látogatáskor?

A misszionáriusok javasolni fogják, hogy a találkozó kezdetekor mondjatok egy imát. Ha szeretnéd, akár téged is megkérhetnek, hogy mondj egy imát. Akárhogy is, a cél az, hogy meghívjátok és bevonjátok a beszélgetésbe a Szent Lelket.

Valószínűleg elbeszélgetnek veled pár percig, hogy megismerjenek téged és azt, ami téged érdekel. Bár a misszionáriusoknak teljes kidolgozott tanításuk van, amelyet megoszthatnak veled, azonban mindig azon vannak, hogy az üzenetüket hozzád és a te élethelyzetedhez igazítsák. Olvasni fognak veled a Bibliából és a Mormon könyvéből, utána megkérnek, hogy majd imádkozz, és imában kérdezd meg, hogy igaz-e az, amit tanítanak.

Ha szeretnéd, megállapodhatsz a misszionáriusokkal egy újabb látogatás időpontjában. A következő találkozáskor újabb tanításokat osztanak meg Jézus Krisztusról és az Ő visszaállított egyházáról, valamint megválaszolják az esetleges kérdéseidet. Megoszthatnak továbbá üzeneteket Istennek a boldogságunkra alkotott tervéről, Jézus értünk hozott áldozatáról, a hitről, a bűnbánatról, a keresztelkedésről, a Szent Lélekről, valamint Isten parancsolatainak betartásáról. Továbbra is meg fognak kérni arra, hogy imádkozz, olvasd a Mormon könyvét, járj istentiszteletre, és még arra is, hogy keresztelkedj meg. Ne feledd, hogy a misszionáriusok soha nem fognak siettetni téged! Továbbá tiszteletben fogják tartani az időbeosztásodat és azt, hogy szeretnél-e újból találkozni velük vagy sem.