Amiben hiszünk

Keresztényekként abban hiszünk, hogy mindent meg kell tanulnunk Jézusról, amit csak lehetséges. Az életben a legnagyobb boldogság a Szabadító követéséből származik. Te is érezni fogod a szeretetét irántad, amikor arra törekszel, hogy megértsd az életét és a tanításait.

Szerezz egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Rendeld meg most

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Igen! Mindenképpen. Elvégre a „mormonok” csupán egy ragadványnév. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai vagyunk. Ennek megfelelően abban hiszünk, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, a világ Szabadítója, és hogy jobban szeret bennünket, mint ahogy azt mi el tudjuk képzelni. Akkor ez vajon azt jelenti, hogy mindenben pontosan ugyanazt valljuk, amit minden más keresztény egyház? Nem. Viszont mindenképpen Jézus Krisztus odaadó követőinek tekintjük magunkat.

Jézus Krisztus egyházának tagjaiként a sörivástól való tartózkodást választjuk, mert hiszünk egy olyan sugalmazott egészségtörvényben, amely arra buzdít bennünket, hogy viseljük gondját a testünknek. Ez zömében magától értetődő dolgokból áll. Semmi kábítószer. Semmi alkohol. Semmi dohány. Emellett azonban azt is kimondja, hogy semmi kávé vagy tea. Nem tudjuk pontosan, hogy miért, viszont hisszük, hogy az útmutatás Istentől jött, tehát igyekszünk tartózkodni ezektől a szerektől.

Igen. Nagyon is! A Biblia Isten szava, szentírásokat tartalmazó szent kötet, kötelező olvasmány a boldog élethez. A Biblia mellett más, csak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában meglévő szentírásokból is merítünk sugalmazást.  Ezek mind összehangoltan tanítanak nekünk fontos igazságokat Jézus Krisztusról.

Az attól függ. A templomok csak az egyház azon tagjai előtt állnak nyitva, akik felkészítették magukat arra, hogy a legtöbbet hozzák ki a templomi élményükből. Amikor azonban felépül egy-egy templom, illetve néhány más különleges alkalommal is, a nagyközönség nyílt napok során járhatja be ezeket. Sok templomnak van látogatóközpontja is, valamint mindenki által látogatható kertje.

Számos keresztény felekezet Szentháromságként utal az Atyaisten, Jézus Krisztus és a Szentlélek hármasára. Az utolsó napi szentek mindhármukban igen erőteljesen hisznek, de abban nem, hogy mindannyian egy személy lennének. Azt tartjuk, hogy céljaikban egyek. A céljuk pedig az, hogy segítsenek nekünk valódi örömre szert tenni ebben az életben és az eljövendő életben (melyben szintén hiszünk).