Közelebb jönni Istenhez

Isten valóságos. Ő ismer és szeret téged. A hit, az ima és a szentírások olvasása révén szorosabb kapcsolatot építhetsz ki Ővele. A Szentlélek a segítségedre lesz, miközben igyekszel jobban megismerni Istent.

Fedezd fel Isten célját számodra
Találkozz a misszionáriusokkal

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Mindannyian Mennyei Atyánk gyermekei vagyunk, aki pedig – kedves és szerető Atya lévén – ismer téged. Ismeri a kihívásaidat, a győzelmeidet, az erősségeidet és a benned rejlő hihetetlen lehetőségeket is. És mindezeket ismerve még szeret is téged. Semmi sem fontosabb számára a boldogságodnál. Ezért szeretné, hogy megismerd Őt.

A boldogság egy tudatos döntés eredménye. Még akkor is választhatjuk azt, hogy boldogok leszünk, amikor nem jól mennek a dolgok. Emlékeznünk kell arra, hogy Isten szeret bennünket, és hogy minden a javunkra válik (Rómabeliek 8:28). Azért vagyunk itt, hogy a nehézségeken keresztül növekedjünk, illetve azért is, hogy közben boldogságra leljünk. Azáltal választhatjuk a boldogságot, hogy nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz; hálásak vagyunk azért, amink van; pozitív emberekkel vesszük körül magunkat; szolgálunk másokat; és felismerjük Isten kezét az életünkben. A Mormon könyve azt tanítja nekünk, hogy „az emberek azért vannak, hogy örömük lehessen” (2 Nefi 2:25).

Sokféleképpen lehet imádkozni. Magunkban vagy a családunkkal is imádkozhatunk. Mondhatunk imát az étkezéskor, lefekvés előtt, közvetlenül ébredés után vagy igazándiból bármikor. Az a lényeg, hogy szakítsunk időt arra, hogy őszintén hálát adjunk Istennek, és folyamodjunk az Ő segítségéért.

Az ima mellett a meditáció segíthet Istenre irányítani az elménket, és éreznünk a Lelket. Ebben az értelemben véve a meditáció az ima egyik formája.

Ez nehéz kérdés. Az egészen apró dolgokkal kezdődik. Először is vágynod kell a változásra, és bíznod abban, hogy ez lehetséges. Isten segítségével képes leszel rá. A Mormon könyve az tanítja, hogy „kis és egyszerű dolgok visznek véghez nagyszerű dolgokat” (Alma 37:6).

Válassz egy pár apró dolgot, melyeken dolgozhatsz. Ezek lehetnek olyan lelki célok mint az ima, a szentírások olvasása, vagy eljárni az istentiszteletre. A rossz szokások és bűnök elhagyásával kapcsolatosan is tűzhetsz ki célokat. Jézus mindannyiunk hibáinak, bűneinek és bánatának az árát megfizette, mivel egyikőnk sem tökéletes. Ha nem tudod, hogy miben kéne megváltoznod, akkor próbáld megkérdezni Istent. Találkozhatsz a misszionáriusokkal is, akik segíthetnek abban, hogy jobban megértsd Isten akaratát számodra.

Nem baj, ha szomorú vagy. A szomorúsággal egyidejűleg lehet hited abban, hogy Isten szeret téged, és hogy a végén minden rendben lesz.

Ne félj megosztani valakivel az érzéseidet: akár egy gyásztanácsadóval, egy családtaggal, egy baráttal, akiben megbízol, vagy egy vallási vezetővel. Hagyd, hogy megvigasztaljanak, még akkor is, ha nem teljesen érthetik meg, hogy min mész keresztül.

Jézus Krisztus evangéliumában is békére lelhetsz. Isten ott van, Ő törődik veled és ismer téged. Jézus minden szenvedést magára vett, hogy tudja, miként segítsen neked legyőzni a tiédet. A halál után újra együtt lehetsz a szeretteiddel. Ezek a tanítások nem veszik el az összes fájdalmat, de reményt és megértést adnak.

„És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak” (Jelenések 21:4).