Isten szeretete

Isten egy szerető Mennyei Atya, és Ő tökéletesen szereti a gyermekeit. Ő már azelőtt is szeretett minket, hogy mi szerettük volna Őt, szeretetének nyomai pedig mindenhol fellelhetőek.

Miként mutatja ki Isten az Ő szeretetét

Az áldásain keresztül

Isten szeretét láthatjuk a Tőle kapott áldásainkban. A világ szépségétől kezdve az életünkben lévő emberekig Isten folyamatosan ellát minket kisebb-nagyobb ajándékokkal, mert Ő szeret minket.

Másokon keresztül

Néha a békés pillanatokban eltölt minket egy érzés. Gyakran akkor tapasztaljuk meg ezt az érzést, amikor kint járunk a természetben, amikor imádkozunk vagy amikor másokat szolgálunk. Ez az érzés Isten szeretete.

A Fián, Jézuson keresztül

Isten szeretetének egyik legnagyobb megnyilvánulása az, hogy a földre küldte az Ő Fiát, Jézust. Jézus tanításain és kegyelmén keresztül érezhetjük Isten szeretetét, megbocsátást nyerhetünk, valamint megtanulhatjuk, hogy miként szeressünk a körülöttünk élő embereket.

Miként érezheted Isten szeretetét

Törekedj a békességre

Egy zűrzavaros világban felettébb nehéz lehet valami olyan finom és szent dolgot felismerni, mint Isten szeretete. Könnyebb rátalálni Isten szeretetére, amikor időt szakítunk a keresésére.

Imádkozz

Isten egy szerető Mennyei Atya, aki szereti az Ő gyermekeit és szeretne hallani felőlük. Imádkozhatunk segítségért az életünkben, és azért is, hogy érezzük az Ő szeretetét. Ha kéred Istentől, hogy érezhesd az Ő szeretetét irántad, és türelmesen vársz a válaszra, az meg fog érkezni.

Mutass szeretetet mások iránt

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy ha békességben élünk másokkal, érezhetjük Isten szeretetét. Sőt, azáltal, hogy másokat szeretünk, jobban megérthetjük Isten szeretetét irántunk. Amikor szeretjük és szolgáljuk egymást, érezni fogjuk Isten szeretetét, amelyre vágyunk.

Tudj meg többet az Ő szeretetéről

Többet tudhatunk meg Isten szeretetéről, ha tanulmányozzuk az Ő szavát. A Biblia és a Mormon könyve olvasása közben megtanuljuk, hogy a történelem során Isten soha nem szűnt meg az Ő népét szeretni. Ez segíthet felismernünk Isten szeretetét a saját életünkben.

Szerezz egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Igényelj egyet most