A Szentlélek

A Szentlélek az Istenség egyik tagja

A Szentlélek Istentől és Jézustól különálló lény, azonban egyek a céljukban. A Szentlélek segít megkülönböztetnük a helyeset a helytelentől, megnyugtat a bánat idején, valamint segít megismernünk Istent és az Ő Fiát.

Miként áldja meg az életünket a Szentlélek

A Szentlélek sokféleképpen segíthet nekünk. Íme pár példa.

1. A mi mennyei iránytűnk

Amikor egy választás megmagyarázhatatlanul jónak vagy helyesnek érződik, az azt jelenti, hogy a Szentlélek segít nekünk felismerni az igazságot. A lelki érzéseink segíthetnek jó irányba terelni a választásainkat és a döntéseinket. Sőt, néha még figyelmeztethetnek is vagy segíthetnek elkerülnünk a veszélyt.

2. A Vigasztalónk

A Szentlélek a vigasz forrása, amikor szomorúak vagy magányosak vagyunk. Képes lecsendesíteni a félelmeinket és segít békességet éreznünk, amikor gyászolunk. Amikor nyugalomért imádkozunk Istenhez, érezhetjük a Szentlélek hatalmát.

3. Our Teacher

A Szentlélek segíthet olyan leckéket megtanulnunk, amelyek jobbá tehetik az életünket. A Szentlélek segít tudnunk, hogy Isten valóságos, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért, valamint hogy bűnbocsánatot nyerhetünk, és eltelhetünk örömmel.

4. A jellemünk építője

Amikor érezzük és hallgatunk a Szentlélekre, személyesen fejlődünk, és hasonlóbbá válunk Jézushoz. Nagyobb szeretetet, örömet, hitet és jóságot tapasztalhatunk meg az életünkben. A Biblia kijelenti, hogy „a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség” (Galátziabeliek 5:22–23).

A Szentlélek felismerése

Isten a Szentlelken keresztül szól hozzánk. A Szentlélek jó gondolatok és ötletek, illetve békés, megnyugtató érzések formájában jön el hozzánk. Amikor jó gondolataink és érzéseink vannak, az azt jelenti, hogy Isten biztat minket, megmutatja az igazságot, és útmutatást nyújt.

Mindannyian a magunk módján érezzük a Szentlelket. A Bibliában néha „halk szelíd hang[ként]” (1 Királyok 19:12) utalnak rá, amely olyan, mintha az elménkhez suttogna.

Miként érezheted gyakrabban a Szentlelket

Ha nyitott szeretnél lenni a Szentlélekre, gyakran hasznos egy csendes helyen imádkozni vagy meditálni. Akkor is érezheted a Szentlelket, amikor imádkozol vagy olvasod a Bibliát és a Mormon könyvét. Amikor időt szakítasz arra, hogy Isten szavait tanulmányozd, azzal megmutatod Neki, hogy igazán meg akarod Őt ismerni és tanulni akarsz Tőle.

A Mormon könyve segíthet neked érezni a Szentlelket

A Mormon könyve az alábbi ígéretet teszi mindazok számára, akik elolvassák és imádkoznak felőle:

„És amikor ezeket a dolgokat megkapjátok, arra buzdítalak benneteket, hogy Krisztus nevében kérdezzétek meg Istent, az Örökkévaló Atyát, hogy nem igazak-e ezek a dolgok; és ha őszinte szívvel, igaz szándékkal, Krisztusba vetett hittel kérdeztek, akkor ő a Szentlélek hatalma által ki fogja nektek nyilvánítani ennek igazságát” (Moróni 10:4).

Ha őszintén olvasod és imádkozol a Mormon könyvéről, érezni fogod, amint a Szentlélek megerősíti annak igazságát. A Mormon könyve segíthet megtudnod, hogy Isten él, szeret téged, és hogy Jézus a te Szabadítód. A misszionáriusok segíthetnek megtanulnod, miként veheted jobban észre a Szentlelket, és hogyan érezhetsz nagyobb békét és örömet az életedben.

Kérj egy Mormon könyvét
Igényelj egyet most