A Szent Biblia

A Szent Biblia lapjait átszövi az a tanítás, miszerint Isten soha nem szűnik meg az Ő gyermekeit szeretni. Érezd Isten szeretetét irántad, amikor a Bibliát olvasod.

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Igen. Nagyon is! A Biblia Isten szava, szentírásokat tartalmazó szent kötet, kötelező olvasmány a boldog élethez. A Biblia mellett más, csak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában meglévő szentírásokból is merítünk sugalmazást.  Ezek mind összehangoltan tanítanak nekünk fontos igazságokat Jézus Krisztusról.

A Mormon könyve alátámasztja a Bibliát, és gyakran világosabbá is teszi Jézus Krisztus tanításait. Hasonló ez ahhoz, ahogy a Bibliában Márk és Lukács evangéliuma is elmeséli ugyanazokat a történeteket Jézusról, mégis többet tudhatunk meg belőlük azáltal, hogy két szemszögből olvasunk ezekről.

A Mormon könyve és a Biblia együttesen több évezrednyi sugalmazást, útmutatást és tanítást tartalmaz. Megmutatják, hogy Isten minden embert szeret és vezérel, a világ bármely részén éljenek is. A két könyv együttes tanulmányozása által jobban megértheted, hogy kicsoda Isten és mit szán neked.

A bibliát sugalmazott férfiak írták, akiket prófétáknak neveznek. Isten szólt a prófétákhoz, mint amilyen Mózes és Ésaiás volt, ők pedig leírták a tanításait. E tanítások alkotják az Ószövetséget. Az Újszövetség Jézus követőinek első kézből származó beszámolóit, továbbá a Pál és más apostolok által írt leveleket gyűjti össze. E két „szövetséget” később lefordították, és összerendezték abba a könyvbe, melyet ma Szent Biblia címen ismerünk.