A Mormon könyve

A Bibliához hasonlatosan a Mormon könyve is egy szentírás, amely Jézusról tanít. Fedezd fel, hogy a könyvből olvasva miként kerülhetsz közelebb Istenhez.

Szerezz egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Rendeld meg most

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Igen. Nagyon is! A Biblia Isten szava, szentírásokat tartalmazó szent kötet, kötelező olvasmány a boldog élethez. A Biblia mellett más, csak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában meglévő szentírásokból is merítünk sugalmazást.  Ezek mind összehangoltan tanítanak nekünk fontos igazságokat Jézus Krisztusról.

Igen! Jézus a hitünk alapja. Olyannyira, hogy az egyházunkat is szívesebben nevezzük a teljes nevén: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza.

A Mormon könyve így fogalmaz: „És Krisztusról beszélünk, Krisztusban örvendezünk, Krisztusról prédikálunk, Krisztusról prófétálunk, és próféciáink szerint írunk, hogy gyermekeink tudhassák, milyen forráshoz forduljanak bűneik bocsánatáért” (2 Nefi 25:26).

Az istentiszteletek időpontjai gyülekezetenként eltérőek lehetnek. Amire viszont mindenhol számíthatsz, hogy van egy általános, fő összejövetel, valamint egy korosztályok vagy szervezeti csoportok mentén elkülönülő másik gyűlés.

Az általános összejövetel neve „úrvacsorai gyűlés”. Ez a gyűlés énekekből, imákból, valamint hetente a gyülekezet más-más tagjai által elmondott prédikációkból („beszédekből”) áll. Azonban a gyűlés legfontosabb része az, amikor veszünk az úrvacsorából (vagy oltáriszentségből), hogy megemlékezzünk a Szabadítóról.

The service for everyone is called “sacrament meeting.” This meeting consists of songs, prayers, and sermons (or “talks”) given by different members of the congregation every week. But the most important part of the meeting is when we take the sacrament (or Communion) to remember the Savior.