Ki írta a Mormon könyvét?

A Bibliához hasonlóan a Mormon könyvének is sok szerzője van.

A Mormon könyve tulajdonképpen olyan történetek gyűjteménye, melyeket az egyes szerzők adtak tovább egymásnak. Az első szerző Nefi próféta volt, aki a családjával együtt mintegy Kr. E. 600-ban hagyta el Jeruzsálemet, és az amerikai földrészre hajózott. Nefi az öccsének, Jákóbnak adta tovább a feljegyzést, az pedig a fiának, Énósnak. Minden szerző valaki olyannak adta tovább a feljegyzéset, akiben megbízott.

Miért Mormon könyve a címe?

Sok száz év múltán a feljegyzés Mormonhoz került, aki próféta és hadvezér is volt. Mormon egy kötetbe sűrítette az írásokat, melyek vékony fémlemezekre voltak vésve, és a Mormon könyve címet adta neki. A halála előtt Mormon a fiának, Moróninak adta tovább a lemezeket. Moróni hozzátett még egy keveset, majd a föld alá rejtette a lemezeket.

Joseph Smith lefordította a Mormon könyvét

1823-ban Moróni angyalként megjelent Joseph Smithnek, és elmondta neki, hogy hová rejtette a lemezeket. Joseph Smith Isten ajándéka és hatalma által lefordította a lemezeket angolra, majd a Mormon könyve 1830-ban megjelent nyomtatásban a New York állambeli Palmyrában.

Azóta ezt a szent kötetet több mint 100 nyelvre fordították le, és több mint 150 millió példányt nyomtattak belőle.

Szerezz egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Igényelj egyet most