Mi a Mormon könyve?

A könyv olvasása segíthet az életünk céljának megértésében, a fontos kérdések megválaszolásában, valamint abban, hogy közelebb kerüljünk Jézus Krisztushoz.

A Mormon könyve Jézus követőinek szent írásait tartalmazza. Amiként Isten a bibliai Mózeshez és Noéhoz is szólt, ugyanúgy tett az amerikai földrészen élő néppel is. Ezek a férfiak, akiket prófétáknak hívunk, leírták Isten szavát. Ezen írásokat idővel egyetlen könyvbe gyűjtötte össze egy próféta, akit Mormonnak hívtak.

Isten népét mindig is élő próféták tanították. Hozzánk hasonlóan az akkori időkben élt nők és férfiak is küszködtek kísértéssel, kutatták a bölcsességet, valamint akkor éltek boldogabban, amikor követték Jézus Krisztus tanításait. Magunkra ismerhetünk az ő történeteikben, melyek sugalmazott és inspiráló lelki feljegyzések. A Mormon könyve bizonyíték arra, hogy Isten minden gyermekét szereti, és részese az életüknek. Tanúságként szolgál a Biblia igazságairól, valamint Jézus Krisztus isteni mivoltáról és tanításairól.

A Mormon könyve megválaszolja a nagy kérdéseket

A Mormon könyve segíthet nekünk megérteni azokat az alapvető kérdéseket, melyeket mindannyian felteszünk egy ponton:

  • Van élet a halál után?
  • Mi vár ránk a túloldalon?
  • Mi az élet célja?
  • Hogyan lelhetek boldogságra és békére most?
  • Ismer engem Isten és hallja az imáimat?
  • Miként tudom elkerülni a bűnt és hogyan tanulhatok meg igazán bűnbánatot tartani?

Ha szeretnéd, akkor a misszionáriusok találkozhatnak veled, hogy megbeszélhessétek azokat a szentírásrészeket, amelyek választ adnak ezekre a kérdésekre. Egy ingyenes példányt is visznek neked a Mormon könyvéből.

A Mormon könyve ígérete

Isten azt ígéri nekünk, hogy ha nyitott szívvel és elmével olvassuk a Mormon könyvét, akkor Ő a Szentlélek általi sugalmazáson keresztül kinyilatkoztatja majd nekünk annak isteni eredetét. Közel 80 000 misszionárius hat kontinensen és 107 féle nyelven tanítja az embereket erről a könyvről, akik jelenleg is próbára teszik ezt az ígéretet. A misszionáriusok ingyen adják a Mormon könyvét, mégis több millió ember tartja azt az egyik legértékesebb tulajdonának. A legkülönfélébb hátterű férfiak és nők világszerte arról tanulnak, hogy a Mormon könyve segíthet nekünk békére és hitre lelni ebben az életben, valamint örökkévaló szabadulásra a következő életben.

Hogyan került hozzánk napjainkban a Mormon könyve?

Joseph Smitht 1823-ban egy angyal vezette el az ősi feljegyzésekhez, és ő Isten hatalma által lefordította azokat. Az előtte élt ősi prófétákhoz hasonlóan Joseph Smith is Isten hírnökeként szolgált, és bizonyságot tett Jézus Krisztus engeszteléséről, valamint a Szabadító azon képességéről, hogy végleg megváltoztassa az életünket.

Miért fontos a Mormon könyve?

A Mormon könyvében feljegyzett tantételek – a Jézus Krisztusba vetett hit, a bűnbánat, a keresztelés, az öröm, a szabadítás – megváltoztatták egy ősi nép életét. Napjainkban a Mormon könyve világszerte több millió ember életére volt hatással azáltal, hogy közelebb hozta őket Jézus Krisztushoz.

Miként tehetné jobbá az életemet a Mormon könyve?

A szentírások többek puszta régi szavaknál és történeteknél. Helytálló, időszerű üzenetek azokra a problémákra, melyekkel szembesülünk. Amikor úgy állsz neki a Mormon könyve olvasásának, hogy gyakran felteszed magadnak a kérdést: „Mi a valódi mondanivalója?”, akkor rájössz majd, hogy rengeteg időszerű üzenete van számodra. A könyv azért íródott, hogy az olvasóit arra inspirálja, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek előreviszik az életüket, és közelebb hozzák őket Istenhez. A szerzők abban reménykedtek, hogy a szavaik majd Jézus Krisztushoz vezetik az embereket és megváltoztatják a viselkedésüket; hogy elűzik a szomorúságot, a bizonytalanságot és a félelmet; célt és irányt adnak az emberek életszemléletének; valamint bizonyítékul szolgálnak az embereknek arra, hogy Isten még mindig „a csodák Istene” (Mormon 9:10).

A Mormon könyve jelentőségét a világban lemérhetjük a szétosztott példányok mennyiségéből vagy azon emberek növekvő számából, akik Jézus Krisztus követését választják a könyv olvasását követően. Azonban a legfontosabb hatása kifejezetten személyes jellegű. A Mormon könyve kérdéseket válaszol meg, reményt nyújt, és megszilárdítja minden egyes ember lelki erejét.

Lelj békére a Mormon könyve olvasása által
Kérj egy ingyenes példányt

Azok az emberek, akiknek az életét megváltoztatta a Mormon könyve olvasása, bűnösen vagy hithűen, reménytelenül vagy boldogan találtak rá. Azok, akik számára a Mormon könyve jelentőségteljessé vált, lehetnek tanultak vagy tanulatlanok, magányosak vagy körbevéve barátokkal és családdal, pénzügyileg sikeresek vagy küszködőek. Az egyetlen közös jellemvonása azoknak, akikre hatással van ez a könyv az, hogy azzal az egyszerű vággyal veszik azt kézbe, hogy megismerjék és megértsék annak igazságait.

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!