Jézus egyháza visszaállíttatott

1820-ban Isten és Jézus egy új prófétát hívott el, hogy visszaállítsa az igaz egyházat. A neve Joseph Smith volt.

Joseph egy egyszerű parasztfiú volt a New York állambeli Palmyrából. A környéken számos felekezet és prédikátor vetekedett egymással a megtértekért. Joseph zavarban volt, hogy melyik egyházhoz csatlakozzon, mivel mindegyik mást tanított. Aztán rábukkant egy szentírásversre a Bibliában, mely szerint a kérdésünket tegyük fel Istennek, és Ő válaszolni fog.

Kapj egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Igényelj egyet most

Joseph úgy döntött, hogy imádkozni fog. Kiment egy félreeső helyre az erdőben, és letérdelt, s alázattal megkérdezte Istentől imában, hogy melyik egyházhoz csatlakozzon. Isten és Jézus eljött hozzá egy látomásban. Később Joseph így írta le ezt a szent élményt:

„[E]gy fényoszlopot láttam pontosan a fejem felett, a napnál is ragyogóbbat, mely fokozatosan ereszkedett lefelé, mígnem megpihent rajtam. […] Amikor a fény megpihent rajtam, két Személyt láttam felettem a levegőben állni, akiknek ragyogása és dicsősége leírhatatlan volt. Egyikük hozzám szólt, a nevemen szólítva, és ezt mondta a másikra mutatva: Ez az én Szeretett Fiam. Őt hallgasd!” (Joseph Smith története 1:16–17).

Az Atyaisten és az Ő Fia, Jézus Krisztus közölte Josephfel, hogy egyik létező egyházhoz se csatlakozzon. Elmondták neki, hogy idővel rajta keresztül fogja Jézus visszaállítani az eredeti egyházát. Joseph Smith az ősi bibliai prófétákhoz hasonlóan maga is próféta lett. Idővel megkapta a fontos, ám addigra elveszett papsági felhatalmazást, azzal együtt pedig a keresztelés végzésére, a betegek meggyógyítására, valamint az apostolok és más vezetők elhívására szolgáló hatalmat is. A visszaállított egyházat hivatalosan 1830. április 6-án szervezték meg.

A Mormon könyve szerepe Jézus egyházának visszaállításában

Amikor Jézus újra megalapította az Ő egyházát, előhozott egy ősi feljegyzést, melyet Joseph Smith fordított le. A feljegyzés neve Mormon könyve: Egy másik tanúbizonyság Jézus Krisztusról. Alátámasztja és tisztázza a Bibliát, és biztosítja, hogy Jézus Krisztus tanításai tiszták és pontosak maradjanak. Te is megtudhatod, hogy a Mormon könyve a Bibliához hasonlóan Isten szava, ha elolvasod és imádkozol azért, hogy megtudd, igaz-e. Ha Isten azt válaszolja, hogy igaz, akkor tudni fogod, hogy Joseph Smith próféta volt, és hogy rátaláltál Jézus igaz egyházára.

Tudj meg többet Jézus Krisztus visszaállított egyházáról
Találkozz a misszionáriusokkal

Napjainkban Jézus Krisztus prófétákon keresztül vezeti az egyházát

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tényleg Jézus Krisztus visszaállított egyháza. Valóban Jézus áll az egyháza élén, és Isten felé vezet bennünket egy-egy újkori próféta által.

Gyere és hódolj velünk a Szabadítónak, Jézus Krisztusnak! Meg fog áldani téged a szentírásokban található tanításainak a tanulmányozása és az, ha meghallgatod, amit Ő napjainkban mondott a prófétáknak és az apostoloknak. Érezni fogod Isten szeretetét, amikor az Úr egyházában részt veszel mások szolgálatában.

Mindenkit szívesen látunk istentiszteleten
A hozzád legközelebb eső egyházi épület

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!