Miként munkálkodik együtt a Biblia és a Mormon könyve

Mindkét könyv segíthet közelebb kerülnöd Jézus Krisztushoz, és többet megtudnod az Ő evangéliumáról.

Becsben tartjuk a Szent Bibliát

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai, sok más emberhez hasonlóan világszerte, vigaszra és sugalmazásra lelnek a Bibliából. Hisszük, hogy a Biblia Isten szent szava.

Pál apostol ezt tanította a Bibliában: „Két vagy három tanú vallomása alapján megáll minden dolog” (2 Korinthusbeliek 13:1). Amikor Isten egy fontos tantételt tanít, biztosít egy másik forrást is a megerősítésére. A Mormon könyve egy második tanúbizonyság a Biblia tanításaira. Mivel napjainkban sokan elsodródnak Istentől és a vallástól, segíthet nekünk sínen maradni, ha egynél több tanúnk van Isten szavaira.

A Biblia és a Mormon könyve összeillenek

A Mormon könyve és a Biblia alátámasztják egymás tanításait, és mi mindkét könyvet nagyon szeretjük. A két könyv a világ különböző területein élő emberek Istennel való kapcsolatáról számol be, azonban mindkettőben fellelhetőek ugyanazok a tantételek is. A Mormon könyve megerősíti a Biblia üzenetét Jézus Krisztusról, valamint sok más keresztény tantételt is tisztáz.

A két könyv együttes tanulmányozása által jobban megértheted, hogy kicsoda Isten és mit szán neked. A Mormon könyve és a Biblia együttesen több évezrednyi sugalmazást, útmutatást és tanítást tartalmaznak. Bár a könyvek nagyon régen íródtak, mégis találhatsz bennük olyan leckéket, amelyek ma is vonatkoznak rád.

Kapj egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Igényelj egyet most