4 dolog, amit mindenkinek érdemes tudnia a Mormon könyvéről

A Mormon könyve egy ősi feljegyzés, amely Jézusról tanít. A Mormon könyvében szereplő férfiak, nők és családok éppúgy küzdöttek az élet nehézségeivel, ahogy mi. Magunkra ismerhetünk a történeteikben, valamint ihletet meríthetünk ahhoz, hogy jobbá váljunk, és hogy Jézushoz hasonlóan segítsünk másoknak. Íme négy dolog, amit érdemes tudnod e szent könyvről:

1. A Mormon könyve, akárcsak a Biblia, Isten szava

Amiképpen Isten szólt a bibliabeli Mózeshez és Noéhoz, éppúgy utasította az ősi amerikai földrészen lévő prófétáit is, hogy jegyezzék le az Ő tanításait és törvényeit. Ezen írásokat idővel egyetlen könyvbe gyűjtötte össze egy próféta, akit Mormonnak hívtak. A Mormon könyve szavai alátámasztják Jézus életét, szolgálattételét, valamint azon cselekedeteit, melyek révén megszabadított bennünket a bűntől és legyőzte a halált. Olyannyira, hogy a Mormon könyve fénypontja, amikor Jézus meglátogatja az ősi amerikai földrészen élő embereket.

Pál apostol ezt tanította a Bibliában: „Két vagy három tanú vallomása alapján megáll minden dolog” (2 Korinthusbeliek 13:1). Amikor Isten egy fontos tantételt tanít, biztosít egy másik forrást is a megerősítésére. A Mormon könyve és a Biblia egymás tanúi. Napjainkban, amikor sokan elsodródnak Istentől és a vallástól, segíthet nekünk sínen maradni, ha egynél több tanúnk van Isten szavaira (lásd 2 Nefi 29:7–8).

Tudd meg te magad, hogy igaz-e a Mormon könyve
Kérj egy ingyenes példányt

2. Békességet és értelmet adhat az életednek

A Mormon könyve afféle kalauz ahhoz, hogy békével és boldogsággal teli életet tudjunk élni.

Egy újkori apostol, Marion G. Romney elnök, megígérte, hogy amikor olvassuk a Mormon könyvét, „akkor ennek a nagyszerű könyvnek a lelkisége eljön, hogy átjárja otthonainkat, valamint mindazokat, akik ott laknak. Gyarapodni fog az áhítatos lelkiség; növekedni fog az egymás iránti tisztelet és figyelmesség. A viszálykodás lelke eltávozik. A szülők nagyobb szeretettel és bölcsességgel adnak majd tanácsokat a gyermekeiknek. A gyerekek fogékonyabbak és engedékenyebbek lesznek szüleik tanácsaival szemben. Növekszik majd az igazlelkűség. Hit, remény és jószívűség – Krisztus tiszta szeretete – árasztja el az otthonainkat és az életünket; békét, örömöt és boldogságot hozva magával” (“The Book of Mormon,” Ensign, May 1980, 67).

3. Emberek milliói olvassák a Mormon könyvét

Világszerte milliók olvasták már a Mormon könyvét a saját nyelvükön. Megkérdezték imában, hogy vajon Isten szava-e. Azt a választ kapták, hogy igen! A Mormon könyve megígéri, hogy aki megkérdezi Istent, hogy igaz-e ez a könyv, annak Isten megmondja. Ez pedig felvet egy újabb kérdést: Ha te is ezt a választ kapnád Istentől, hajlandó lennél követni azt?

4. Házhoz tudunk vinni neked egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből

Ha szeretnél egy Mormon könyvét, tiéd lehet egy példány úgy, hogy semmit nem kell fizetned érte. Az egyház helyi képviselői személyesen fogják elvinni neked, bárhol élj is. Még a kedvenc történeteiket is örömmel megosztják veled a könyvből.

Szívesen olvasnánk veled a Mormon könyvét
Találkozz a misszionáriusokkal

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!