Milyen az egyházi közösségünk?

Az egyházban nem csak hódolunk Istennek, hanem szolgáljuk is Őt. Továbbá, az egyik legjobb mód Isten szolgálatára az, hogy gondoskodunk a körülöttünk lévőkről. Ez állhat abból, hogy meleg ételt viszünk valakinek, aki szükséget szenved, vagy egyszerűen csak a barátai vagyunk valakinek. Az egyháztagok az önkéntes szolgálat által különböző szerepköröket is betöltenek a gyülekezetükben, például tanítanak a Vasárnapi Iskolában, zenélnek, tevékenységeket szerveznek vagy misszionáriusi munkát végeznek.

A gyülekezeteink vagy egyházközségeink a környékbeli egyháztagokból tevődnek össze. Az egyházközséged kicsit olyanná válhat, mint a tágabb családod. Talán már feltűnt, hogy az egyháztagjaink „fivérnek” vagy „nővérnek” szólítják egymást.

Gondoskodni másokról

A szolgálattétel elnevezésű program biztosítja, hogy minden egyháztagnak legyen egy barátja, akire a szükség idején támaszkodhat. A felnőtteket és fiatalokat arra kérik, hogy konkrét egyénekkel és családokkal barátkozzanak össze és gondoskodjanak róluk. A szolgálattétel segít nekünk Jézus példáját követni abban, hogy úgy szeressük a felebarátainkat, mint önmagunkat. Meglátogatjuk egymást, imádkozunk egymásért és vigaszt nyújtunk egymásnak.

A családdal töltött idő

Mivel a családok nagyon fontosak, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai hetente egy estét a családi estnek szentelnek. Együtt töltik az idejüket, tanulnak az evangéliumból, nasit esznek és jól érzik magukat.

Jöjj, légy tagja az egyházi családunknak!
A hozzád legközelebb eső egyházi épület

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tanórákat és programokat is biztosít, hogy ezáltal minden egyháztagnak segítsen abban, hogy boldogabb, teljesebb életet élhessen.

A nők csoportja

A nők csoportját Segítőegyletnek hívják. Lehet, hogy még nem is hallottál róla, azonban a Segítőegylet a világ egyik legnagyobb női szervezete. Olyan nővériség ez, amely elkötelezett a szűkölködők megsegítése, a hit építése és a családok megerősítése iránt. A Segítőegylet különböző társasági és szolgálati tevékenységeket tart egész évben. Gyere, csatlakozz hozzánk!

A férfiak csoportja

A férfiak csoportját elderek kvórumának nevezik. Az istentisztelet egyik gyűléseként a hitüket erősítő tanórát tartanak. A szolgálat az egyik elsődleges feladatuk: gondoskodnak az özvegyekről, kerti munkát végeznek, vagy éppen költözni segítenek. Gyakran tartanak társasági rendezvényeket is, mint amilyen a grillezés vagy a sporttevékenységek.

Ifjúsági csoportok

A 12–17 év közötti fiatal férfiaknak és nőknek az istentiszteleti gyűlések részeként saját Vasárnapi iskolai óráik vannak. Hetente egyszer olyan közös tevékenységeken is részt vesznek, mint például a kirándulás, sportesemények, szolgálati lehetőségek és életvezetési órák. Évente néhány alkalommal táncrendezvényeket is szoktak tartani.

Gyermek osztályai

A 3–11 év közötti gyermekek az Elemi elnevezésű Vasárnapi iskolai órára járnak. Az Elemi vasárnapi gyűlésein a gyermekek dalokat énekelnek, szórakoztató tanulási tevékenységekben vesznek részt, valamint Jézusról és a tanításairól tanulnak.

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában számos olyan kulturális hagyomány és szokás van, amelynek középpontjában a család áll. Például az egyház tagjai minden héten egy estét csak a családjuknak szentelnek. A hét során előforduló egyéb tevékenységek között olyan összejövetelek vannak, mint például a batyus ebédek és a szolgálati projektek, vagy ifjúsági csoportok a tizenévesek számára. Sok olyan hagyományunk van, amely szokásosnak mondható, mint amilyen a különböző ünnepek családi körben történő megünneplése. Mások eléggé egyediek, például amikor egy-egy istentiszteleten szent áldásban részesülnek az új csecsemők. Családként együtt imádkozunk, együtt olvassuk a szentírásokat, a hónap első vasárnapján pedig együtt böjtölünk 24 órán át.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai olyanok, mint bárki más. Mi több, talán meglepne, hogy mennyire mindennapiak tudnak lenni! Az életüknek vannak hullámhegyei és -völgyei, az összes köztes állapottal együtt. Az utolsó napi szentek jellemzően boldog, békés emberekként élnek a köztudatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kihívásaik. Az életben mindenki kemény harcot vív, de ha az ember a tőle telhető legjobban igyekszik Jézus Krisztus evangéliuma szerint élni, akkor további erőt és békességet kaphat, hogy túljusson ezen.

Ami az életvitelt illeti, az utolsó napi szentek azon igyekeznek, hogy Jézust őrizzék meg életük középpontjaként. A Szabadítóval kapcsolatos hitelveik és az Ő tanításai hatással vannak a mindennapi döntéseikre a beszédük, az öltözködésük és a viselkedésük terén. Igyekeznek például elkerülni, hogy dolgozniuk kelljen vasárnap, és ezáltal elmehessenek istentiszteletre, szolgálhassanak másokat, és a családjukkal lehessenek. Továbbá az egyház hithű tagjai nem dohányoznak, nem isznak és nem szerencsejátékoznak.

Igen! Csatlakozz hozzánk heti tevékenységeken, összejöveteleken, szolgálati projekteken és istentiszteleteken. Nagyon szeretnénk megismerni téged, és nagyra értékeljük a részvételedet a közösségben.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza olyan biztonságot nyújtó hely, ahová az emberek a Jézus Krisztus révén elérhető jobb élet reményéért jöhetnek. Az egyház szent eszközök, cselekedetek és tanítások által segít abban, hogy kapcsolatot alakíts ki és tarts fenn Istennel. Mindezeken túl az egyház tagjának lenni azt is jelenti, hogy olyan emberek közösségéhez tartozunk, akik törődnek egymással.

Fedezz fel további témákat

Erős családok létrehozása

Isten azért alkotott családokat, hogy boldogságra lelhessünk, hogy szeretetteljes légkörben tanulhassunk, és hogy közösen felkészülhessünk az örök életre.

Jézus Krisztust követni

Kicsoda Jézus Krisztus? Jézus a világ Szabadítója. Amikor Őt követjük, nagyobb békességre és boldogságra lelünk az életben.

Jézus Krisztus egyháza

Jézus a földi élete során megalapította az egyházát, hogy segítsen nekünk megtanulni, miként térjünk vissza Istenhez. Ugyanez az egyház ma is fennáll.

Közelebb jönni Istenhez

Ő a mi Atyánk. Ő teremtette a világot és mindannyiunkat. Ő ismer és szeret téged.

Vasárnapi istentisztelet

Az egyház menedék a mindennapi élet zűrzavarától. Az istentiszteleten való részvétel alkalmat ad arra, hogy az Isten iránti hódolatra és a felebarátaink iránti szeretetre összpontosítsunk. Ez a lelki feltöltődés ideje, valamint tökéletes mód arra, hogy Jézust az életünk középpontjában tartsuk.

Hogyan találom meg a helyes keresztény egyházat?

A valláskereséshez hasznos, ha végiggondoljuk, hogy mit tanítottak Jézus és az Ő apostolai és prófétái.

6 módja annak, hogy az egyház miként teheti jobbá az életedet

Mindig lesz valami akadálya annak, hogy eljárj az istentiszteletre. Lehet, hogy pont dolgozol vagy edzéseid vannak vasárnap, vagy szerinted nincs szükség az istentiszteletre, esetleg csak ki akarsz pihenni egy stresszes hetet. Bármilyen akadállyal is állsz szemben, áldásokban fogsz részesülni, ha azt választod, hogy követed Isten parancsolatát, és az istentiszteleten hódolsz. Íme 6 ok, amiért járnunk kell az egyházba:

Miként lehetsz egyháztag?

Számos módja van annak, hogy többet tudj meg Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról. Eljöhetsz az egyházi gyűlésekre, megkérdezhet az egyháztag barátaidat, hogy miben hisznek, vagy találkozhatsz a misszionáriusainkkal. Miután ismereteket szereztél Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról, és szeretnél a tagja lenni, választhatod azt, hogy megkeresztelkedsz.