6 módja annak, hogy az egyház miként teheti jobbá az életedet

Mindig lesz valami akadálya annak, hogy eljárj az istentiszteletre. Lehet, hogy pont dolgozol vagy edzéseid vannak vasárnap, vagy szerinted nincs szükség az istentiszteletre, esetleg csak ki akarsz pihenni egy stresszes hetet. Bármilyen akadállyal is állsz szemben, áldásokban fogsz részesülni, ha azt választod, hogy követed Isten parancsolatát, és az istentiszteleten hódolsz. Íme 6 ok, amiért járnunk kell az egyházba:

1

Isten hódolata egy parancsolat

A tízparancsolat egyikében Isten megparancsolta nekünk, hogy szenteljük meg a vasárnapot (lásd 2 Mózes 20:8–11). Az egyik módja e parancsolat betartásának az, hogy vasárnaponként egybegyűlünk, hódolunk Istennek és hálát adunk Neki. Továbbá megerősít minket, amikor hívők között vagyunk, szemtanúi vagyunk az ő hitüknek, és meghallgatjuk a tapasztalataikat és bizonyságukat.

2

Az úrvacsora segít Jézus Krisztusra emlékeznünk

Az istentiszteleten veszünk az úrvacsorából (vagy oltáriszentségből). Jézus azt parancsolta: „Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre” (1 Korinthusbeliek 11:24). E parancsolatnak való heti engedelmesség segít emlékeznünk arra, hogy mit tett értünk Jézus, és elkötelezni magunkat az Ő követése mellett.

3

Isten egyháza rád támaszkodik

A Bibliában Pál apostol az egyházat egy testhez hasonlította, melynek feje Jézus. Azt mondta, hogy a test működésében minden tag fontos szerepet játszik és végeznie kell a dolgát (lásd Efézusbeliek 4:16). A részvétel az egyházban, valamint az időd és tehetségeid rááldozása téged és a körülötted lévőket is megerősíti.

4

Az istentisztelet tanít és felemel

Az egyházban tanultak útmutatást adnak arra nézve, hogy miként kövessük Istent, hogyan mélyítsük el a lelkiségünket és éljünk jobb életet. A hittársak, valamint a szolgálati és hódolati lehetőség felemelő lehet számodra. Továbbá a Szentlelket is érezheted, aki a „szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, [és] hűség” (Galátziabeliek 5:22) forrása.

5

Érzed, hogy idetartozol

Az egyház egy olyan közösség, ahol ismerkedhetünk és támogathatjuk egymást. Barátokat szerezhetsz, érezheted, hogy tartozol valahová, és egy olyan támogatói hálót építhetsz ki, melyre támaszkodhatsz. Az egyházi közösség segít nekünk abban, hogy „…gyászol[junk] azokkal, akik gyászolnak; igen és megvigasztal[juk] azokat, akik vigasztalásra szorulnak” (Móziás 18:9).

6

Isten szólhat hozzád

Az egyházban válaszokra lelhetsz. Lehet, hogy egy konkrét kérdés foglalkoztat, vagy éppen útmutatásra van szükséged az életedben. Megeshet, hogy csak Isten szeretetét kell érezned, és tudnod, hogy Ő ott van. Amikor a beszédeket hallgatod és Isten tanításait tanulmányozod, lehetőséged lesz meglátásokat kapni Istentől. Ő szeretne kommunikálni veled, és az egyház nagyon jó hely arra, hogy a szívedben és az elmédben halld az Ő hangját.

Miért kellene kipróbálnom Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát?

Ez Jézus Krisztus visszaállított egyháza

Számos keresztény egyház működik, és nagyon nehéz lehet a választás. 1820-ban egy Joseph Smith nevű fiú imádkozott, hogy megtudja, melyik egyházhoz csatlakozzon. Isten és Jézus megjelentek Josephnek, és elmondták neki, hogy már nem létezik az az egyház, melyet Jézus alapított, amikor a földön járt. Isten felhatalmazása a keresztelésre elveszett, és néhány tanítást megváltoztattak. Isten elhívta Josephet, hogy ő legyen az új próféta, csakúgy mint Mózes vagy Noé, és hogy alapítsa meg újra az Ő egyházát, méghozzá Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát.

A közeledben is van gyülekezet

Mindenkit szívesen látunk. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza folyamatosan növekszik világszerte, és mindenféle nyelvű, kultúrájú, és hátterű embert szeretettel hívunk Isten királyságába. Valószínűleg az otthonod közelében is találsz gyülekezeti házat.

Látogasd meg az egyik egyházi gyűlésünket! Minden látogatót szívesen fogadunk.
A hozzád legközelebb eső egyházi épület