Keress egy gyülekezeti házat a közeledben.
Keresés

Ünnepeljük együtt a karácsonyt

Ünnepeld Jézus születésének az örömét egy különleges vasárnapi karácsonyi hódolati gyűlésen decemberben. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy érezd a karácsonyi időszak békességét, valamint arra is, hogy meghívd a barátaidat, szomszédaidat és családtagjaidat egy lélekemelő óra eltöltésére a társaságodban.

Öt tanács egy nagyszerű istentiszteleti élményhez

1. Mutatkozz be

Az egyház tagjai szívesen látnak majd a gyülekezetben, és segítenek, hogy otthon érezd magad. Bátran mutatkozz be másoknak, és kérj segítséget az emberektől, ha kérdéseid vannak. Mindenki örülni fog, hogy ott vagy.

2. Tudd, mire számíthatsz

A karácsonyi istentisztelet általában egy óra hosszú. Gyakran képezik részét a gyülekezet tagjai által elénekelt dalok, elmondott imák és prédikációk („beszédek”). A gyűlés alatt az egyháztagoknak lehetőségük lesz Jézusra emlékezni azáltal, hogy vesznek az úrvacsorából.

3. Öltözz ízlésesen

Szívesen látunk bármilyen neked tetsző, ízléses öltözetben. A legtöbb férfi öltönyt vagy begombolt inget és nyakkendőt vesz fel, a nők jellemzően egyberuhát vagy szoknyát viselnek. Rendszerint a gyermekek is kiöltöznek. A szép öltözék segíthet áhítatosabb hangulatba kerülnöd, és felkészíteni arra, hogy Jézus Krisztusról és az Ő tanításairól tanulj.

4. Tudd meg, mi az az úrvacsora

Minden héten kenyér és víz megáldására kerül sor, melyet ezután körbekínálnak a gyülekezetnek, jelképes emlékeztetőként Jézus Krisztus áldozatára. A szertartásban való részvétel azonban nem kötelező. Ha inkább nem szeretnél venni az úrvacsorából, akkor továbbadhatod a tálcát a következő embernek.

5. Nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot

Nem muszáj előre jelezned az istentiszteleten való részvételi szándékodat. Ha azonban izgulsz a részvétel miatt, akkor előre felveheted a kapcsolatot a gyülekezettel. Ők meg fognak kérni valakit, hogy barátságosan üljön melletted, és figyeljen oda, hogy jó élmény legyen számodra a látogatásod. Kattints ide a helyi egyházi egységed elérhetőségeiért.

További módok arra, hogyan légy a világ világossága