Honnan jöttünk?

Ahhoz, hogy megértsd a célodat itt a földön, segít, ha tudod, honnan jöttél. Röviden: a lelked Istennel élt a mennyben, mielőtt megszülettél.

Egykor Isten jelenlétében éltünk

A föld megteremtése előtt mindannyian Istennel, a mi Mennyei Atyánkkal éltünk. Ő azt akarta, hogy tapasztalatok által tanuljunk itt a földön, melyek segítenek nekünk hasonlóbbá válni Őhozzá.A kollégiumba költöző diákokhoz hasonlóan, nekünk is el kellett hagynunk a mennyei otthonunkat, hogy személyesen fejlődjünk, tanuljunk a hibáinkból, örömet találjunk, és növeljük a hitünket. A fejlődéshez olyan környezetre volt szükségünk, mely megmérettet és próbára tesz minket. Így Isten megteremtette ezt a földet, és a boldogságunkért készített tervéről tanított minket. Azért vagyunk itt mindannyian, mert bíztunk az Ő tervében, melyet úgy alkotott meg, hogy visszatérhessünk Őhozzá, hogy újra vele élhessünk.

Tudj meg többet Isten szabadítástervéről

Honnan jöttem?

Mielőtt megszülettél, Mennyei Atyáddal éltél. Ismert téged, szeretett téged, és azokról a választásokról tanított téged, amelyek majd maradandó boldogsághoz vezetnek. Ezt az időszakot halandóság előtti létnek nevezik.

Isten bemutatta nekünk a tervét

Isten azt akarta, hogy a földre jöjjünk és fizikai testet kapjunk. Itt olyan kihívásokkal és helyzetekkel szembesülünk, amelyek segítenek nekünk tanulni és növekedni, hogy hasonlóbbá váljunk Őhozzá.

Jézus lett kiválasztva, hogy a Szabadítónk legyen

Isten tudta, hogy fogunk majd hibázni, ezért kiválasztotta Jézus Krisztust, hogy jöjjön a földre és szenvedjen a mi bűneinkért. Jézus áldozata teszi lehetővé, hogy bűnbocsánatot nyerjünk és megtisztuljunk a bűneinktől, ezáltal pedig egy nap ismét Istennel élhessünk.

Mi az életem célja?

Nem emlékszünk arra, amikor a földre jövetelünk előtt Istennel éltünk. Emiatt meg kell tanulnunk hittel rendelkezni, valamint választani a helyes és a helytelen között. Az élet nem könnyű, de a nehéz idők segítenek értékelnünk a boldogságot és békességet.

Jézus áldozata

Jézus szenvedett és meghalt a bűneinkért. Azonban az áldozata nem törli el a mi felelősségünket. Azt kell választanunk, hogy elfogadjuk Jézust – bűnbánatot tartva, amikor hibázunk, megkeresztelkedve, valamint betartva az Ő parancsolatait.

Hová megyünk, miután meghalunk?

Amikor meghalunk, a lelkünk és a testünk különválik A lelkünk a lélekvilágba megy. Ez a nyugalom és boldogság állapota azok számára, akik jó döntéseket hoztak, és pokoli állapot azoknak, akik rossz döntéseket hoztak.

A lélekvilág

A lélekvilág nem végállomás vagy utolsó ítélet. Mi több, mivel Isten annyira szeretetteljes és igazságos, ezért még azokat is tanítják Jézus evangéliumáról a pokolban, akik az életük során nem tudtak Jézusról, és így ők is lehetőséget kapnak elfogadni Őt.

Mindannyian újból élni fogunk

Jézus legyőzte a halált, hogy mi mindannyian újból élhessünk. Ezt úgy nevezik, hogy feltámadás. Amikor feltámadunk, akkor a lelkünk és a testünk újraegyesül. A testünk tökéletes lesz és immár halhatatlan.

Végső ítélet

Jézus a tetteink és a szívünk vágyai szerint fog ítélkezni felettünk. Annyira irgalmas lesz, amennyire csak megteheti. Mivel a tetteink és a vágyaink sokfélék, a mennyben különböző királyságok – a dicsőség különböző fokozatai – vannak.

A celesztiális királyság

Mennyei Atyánk és Jézus a celesztiális királyságban lakik. Ha Jézus tanításai szerint élsz, és az Ő áldozata által megtisztulsz a bűntől, te is odajutsz. Isten jelenlétében fogsz élni és tartós örömöt tapasztalsz meg.

A terresztriális királyság

Akik megtagadják Jézus Krisztus evangéliumának elfogadását, de máskülönben tiszteletre méltó életet élnek, azok a terresztriális királyságban fognak helyet kapni.

A telesztiális királyság

Akik megmaradnak a bűneikben és nem tartanak bűnbánatot, azok a telesztiális királyságban fognak helyet kapni.

A földi élet célja

Isten tervének részeként a születésünkkor fizikai testet kapunk. Sok megpróbáltatást és kísértést szenvedünk el, azonban boldogságot és szeretetet is megtapasztalunk. A hit általi tanulás érdekében Isten elfeledtette velünk a mennyei életünket. Szabad választást is adott nekünk, hogy magunk dönthessünk a jó és a gonosz között. A földi élet a próbatétel helye lett, ahol azok a döntéseink, melyek szerint jó életet élünk és Istent követjük határozzák meg, hogy készek leszünk-e visszatérni és egy nap majd újra Ővele élni.

Isten az Ő Fiát adta, hogy a Szabadítónk legyen

Mennyei Atya tudta, hogy ezen élet során egyikőnk sem lesz tökéletes. Isten egy Szabadítót adott nekünk, hogy legyőzzük a bűneinket és a hibáinkat. Elküldte az Ő Szeretett Fiát, Jézus Krisztust, hogy megbocsátást nyerhessünk, és hogy megtanítsa nekünk, miként térhetünk vissza Mennyei Atyánkhoz.

A misszionáriusok részletesen el tudják magyarázni a szabadítás tervét, valamint Jézus Krisztus szerepét, és szívesen válaszolnak az esetleges kérdéseidre is. Az Isten tervéről szerzett tudás megváltoztathatja a szemléletmódodat, és segíthet abban, hogy az életedet több reménnyel, örömmel és céllal éld.

Honnan jöttem? Miért vagyok itt? Hová tartok?
Találkozz a misszionáriusokkal

A Mormon könyvén keresztül megismerheted Isten tervét

Személyesen is meggyőződhetsz Isten tervének valóságáról. Azt is megtudhatod, hogy Jézus Krisztus tanításai miként segíthetnek neked nagyobb céllal, reménnyel és boldogsággal élni az életedet, még a nehézség és bizonytalanság idején is. Ezeket az igazságokat világosan elénk tárja a Mormon könyve. Kaphatsz egy ingyenes példányt ebből a könyvből.

Kapj egy ingyenes példányt a Mormon könyvéből!
Rendeld meg most