Tartozz egy közösséghez!

Átlagos emberek vagyunk, akik Jézus Krisztus példáját igyekszünk követni. Szeretjük egymást, segítjük egymást, és a tőlünk telhető legjobban igyekszünk követni Jézus tanításait. Gyere és csatlakozz hozzánk, és éld át az összetartozás és egység érzését!

Gyere és hódolj velünk
A legközelebbi egyházi épületünk

Általános kérdések

Az embereknek sok kérdése szokott lenni a „mormonokról”, vagy tiszteletteljesebben fogalmazva: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjairól. Kattints ide, ha az összeset látni szeretnéd!

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai olyanok, mint bárki más. Mi több, talán meglepne, hogy mennyire mindennapiak tudnak lenni! Az életüknek vannak hullámhegyei és -völgyei, az összes köztes állapottal együtt. Az utolsó napi szentek jellemzően boldog, békés emberekként élnek a köztudatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kihívásaik.  Az életben mindenki kemény harcot vív, de ha az ember a tőle telhető legjobban igyekszik Jézus Krisztus evangéliuma szerint élni, akkor további erőt és békességet kaphat, hogy túljusson ezen.

Ami az életvitelt illeti, az utolsó napi szentek azon igyekeznek, hogy Jézust őrizzék meg életük középpontjaként. A Szabadítóval kapcsolatos hitelveik és az Ő tanításai hatással vannak a mindennapi döntéseikre a beszédük, az öltözködésük és a viselkedésük terén. Igyekeznek például elkerülni, hogy dolgozniuk kelljen vasárnap, és ezáltal elmehessenek istentiszteletre, szolgálhassanak másokat, és a családjukkal lehessenek. Továbbá az egyház hithű tagjai nem dohányoznak, nem isznak és nem szerencsejátékoznak.

Egyre többen utasítják el a szervezett vallás elképzelését, s helyette inkább csak lelkiek szeretnének lenni és igyekeznek jóravaló életet élni. Az embereknek azonban mindkettőre szükségük van. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza biztosítja azt a szervezeti felépítést és papsági felhatalmazást, amely ahhoz szükséges, hogy Isten összes parancsolatát – többek között a keresztelkedésre és az úrvacsoravételre (vagy oltáriszentségre) vonatkozót is – be lehessen tartani. Az az igazi, ha vasárnaponként eljársz istentiszteletre, és ezzel párhuzamosan hétközben is erőfeszítést teszel a lelkiségedért és mások szolgálatáért.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában számos olyan kulturális hagyomány és szokás van, amelynek középpontjában a család áll. Például az egyház tagjai minden héten egy estét csak a családjuknak szentelnek. A hét során előforduló egyéb tevékenységek között olyan összejövetelek vannak, mint például a batyus ebédek és a szolgálati projektek, vagy ifjúsági csoportok a tizenévesek számára. Sok olyan hagyományunk van, amely szokásosnak mondható, mint amilyen a különböző ünnepek családi körben történő megünneplése. Mások eléggé egyediek, például amikor egy-egy istentiszteleten szent áldásban részesülnek az új csecsemők. Családként együtt imádkozunk, együtt olvassuk a szentírásokat, a hónap első vasárnapján pedig együtt böjtölünk 24 órán át.

Minden vasárnap összegyűlünk, hogy egyházi himnuszokat énekeljünk, beszédeket hallgassunk meg, és a Szabadítóról tanítsuk egymást. Az istentisztelet a lelki feltöltődés ideje, valamint tökéletes mód arra, hogy Jézust az életünk középpontjában tartsuk. Minden látogatót örömmel várunk ezekre a keresztény istentiszteletekre, hogy közösen hódoljunk Istennek.

Az istentiszteletek időpontjai gyülekezetenként eltérőek lehetnek. Amire viszont mindenhol számíthatsz, hogy van egy általános, fő összejövetel, valamint egy korosztályok vagy szervezeti csoportok mentén elkülönülő másik gyűlés.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza olyan biztonságot nyújtó hely, ahová az emberek a Jézus Krisztus révén elérhető jobb élet reményéért jöhetnek. Az egyház szent eszközök, cselekedetek és tanítások által segít abban, hogy kapcsolatot alakíts ki és tarts fenn Istennel. Mindezeken túl az egyház tagjának lenni azt is jelenti, hogy olyan emberek közösségéhez tartozunk, akik törődnek egymással.

Igen, külön-külön az egyes családok, illetve közösen az egyházban is. Elvégre, ha Krisztus születése és feltámadása nem méltó az ünneplésre, akkor mi méltó rá? Az emberek néha összekevernek bennünket néhány olyan keresztény felekezettel, ahol nem tartanak ilyen ünnepeket, de megnyugtathatunk, hogy mi megünnepeljük ezeket.

Az első lépés, hogy találkozol a misszionáriusokkal. Ők megtanítják neked Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza alapvetői hitelveit és gyakorlatát. Megválaszolják az egyházzal kapcsolatos esetleges kérdéseidet, és azt is elmondják, hogy mi az elvárás a tagok felé.

Lehetőleg kezdj el minél hamarabb istentiszteletre is járni. Örömet fogsz találni abban, hogy olyan emberek közösségéhez tartozol, akik törődnek egymással, és igyekeznek Jézus Krisztus példáját követni.

Amint készen állsz, hogy csatlakozz az egyházhoz, akkor meghozhatod a döntést, hogy megkeresztelkedsz és hivatalosan is tag leszel. Megkeresztelhetnek a misszionáriusok, de akár valaki más is, akit az egyház által ismertél meg.